Bidragsyder

Bidragsyder: Sådan arbejder du med bæredygtighed

Som bidragsyder leverer du bidrag ind iht. aftaler med bæredygtighedslederen.

Processen i Frame er delt op i steps, og kan ses nedenfor. Her kan du også se i hvilke steps de forskellige typer af bidragsydere typisk bidrager.

Hvem bidrager typisk i hvert step?

Vælg en bidragsyder nedenfor i listen for at se i hvilke steps den valgte bidragsyder typisk bidrager.

STEP 0
STEP 1
STEP 2
STEP 3
STEP 4
STEP 5
STEP 6
STEP 7
STEP 8
STEP 9
STEP 10
STEP 11
STEP 12
STEP 13
STEP 14

Planlægning
(Step 0-3)

Her leveres de bidrag som aftales med bæredygtighedslederen ift. registrering og forundersøgelser i step 1, udvikling af visioner og prioritering af bæredygtigheden i step 2 og udvikling af målsætning og målbare kriterier og score for bæredygtigheden, i step 3.

Initiativfasen

STEP 0

STEP 1

Projektforberedelse vedr. bæredygtighed

Bæredygtighedsprofil

Programfasen

STEP 2

STEP 3

Bæredygtighedsvision

Bæredygtighedsplan

Anlæg
(Step 4-11)

Her leveres de bidrag til valg af design og virkemidler via variant sammenligninger, som indgår i aftalen for det enkelte step.

Beregninger og dokumentation leveres iht. aftaler og eventuelle afvigelser fra fastsatte kriterier begrundes og aftale omkring eventuelle konsekvenser forhandles med bæredygtighedslederen.

Forslagfasen

STEP 4

STEP 5

Dispositionsforslag vedr. bæredygtighed

Projektforslag vedr. bæredygtighed

Projekteringsfasen

STEP 6

STEP 7

Myndighedsprojekt vedr. bæredygtighed

Udbudsprojekt vedr. bæredygtighed

Udbudsfasen

STEP 8

Udbud vedr. bæredygtighed

Udførelsesfasen

STEP 9

STEP 10

STEP 11

Udførelsesprojekt vedr. bæredygtighed

Udførelse vedr. bæredygtighed

Bæredygtighedsmanual

Drift
(Step 12-14)

Her leveres bidrag til kontrol, beregninger og dokumentation ved 1- års og eventuelt 5-års gennemgang.

Ved eventuel udarbejdelse af bæredygtighedsstrategiplan, leveres bidrag iht. aftaler med bæredygtighedslederen.

Driftsfasen

STEP 12

STEP 13

STEP 14

Bæredygtigheds-strategiplan

1-års eftersyn vedr. bæredygtighed

5-års eftersyn vedr. bæredygtighed

[cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_layout_row _id=”2″ ][cs_element_layout_column _id=”3″ ][cs_element_text _id=”4″ ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”5″ ][cs_element_layout_row _id=”6″ ][cs_element_layout_column _id=”7″ ][cs_element_layout_grid _id=”8″ ][cs_element_layout_cell _id=”9″ ][cs_element_content_area_off_canvas _id=”10″ ][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id=”11″ ][cs_element_button _id=”12″ ][/cs_element_layout_cell][/cs_element_layout_grid][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”13″ ][cs_element_layout_row _id=”14″ ][cs_element_layout_column _id=”15″ ][cs_element_layout_grid _id=”16″ ][cs_element_layout_cell _id=”17″ ][cs_element_nav_collapsed _id=”18″ ][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id=”19″ ][cs_element_content_area _id=”20″ ][/cs_element_layout_cell][/cs_element_layout_grid][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”21″ ][cs_element_layout_row _id=”22″ ][cs_element_layout_column _id=”23″ ][cs_element_line _id=”24″ ][cs_element_text _id=”25″ ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][cs_element_layout_row _id=”26″ ][cs_element_layout_column _id=”27″ ][cs_element_raw_content _id=”28″ ].filterDiv {
float: left;
background-color: #9AD6CF;
color: #ffffff;
width: 100px;
line-height: 50px;
text-align: center;
margin: 2px;
display: none;
}

.show {
display: block;
}

.container {
margin-top: 20px;
overflow: hidden;
}

/* Style the buttons */
.btn {
border: none;
outline: none;
padding: 5px 14px;
margin-bottom:4px;
background-color: #344e52;
cursor: pointer;
color: #ffffff;
}

.btn:hover {
background-color: #ddd;
}

.btn.active {
background-color: #666;
color: white;
}

Vis alle
Bæredygtighedsleder
Bygherre
Driftsherre
Bæredygtighedskonsulent
Rådgivere
Brugere
Projekterende
Leverandører
Myndigheder
Entreprenører

STEP 0
STEP 1
STEP 2
STEP 3
STEP 4
STEP 5
STEP 6
STEP 7
STEP 8
STEP 9
STEP 10
STEP 11
STEP 12
STEP 13
STEP 14

filterSelection(“all”)
function filterSelection(c) {
var x, i;
x = document.getElementsByClassName(“filterDiv”);
if (c == “all”) c = “”;
for (i = 0; i < x.length; i++) { w3RemoveClass(x[i], "show"); if (x[i].className.indexOf(c) > -1) w3AddClass(x[i], “show”);
}
}

function w3AddClass(element, name) {
var i, arr1, arr2;
arr1 = element.className.split(” “);
arr2 = name.split(” “);
for (i = 0; i < arr2.length; i++) { if (arr1.indexOf(arr2[i]) == -1) {element.className += " " + arr2[i];} } } function w3RemoveClass(element, name) { var i, arr1, arr2; arr1 = element.className.split(" "); arr2 = name.split(" "); for (i = 0; i < arr2.length; i++) { while (arr1.indexOf(arr2[i]) > -1) {
arr1.splice(arr1.indexOf(arr2[i]), 1);
}
}
element.className = arr1.join(” “);
}

// Add active class to the current button (highlight it)
var btnContainer = document.getElementById(“myBtnContainer”);
var btns = btnContainer.getElementsByClassName(“btn”);
for (var i = 0; i < btns.length; i++) { btns[i].addEventListener("click", function(){ var current = document.getElementsByClassName("active"); current[0].className = current[0].className.replace(" active", ""); this.className += " active"; }); } \n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id="29" ][cs_element_layout_row _id="30" ][cs_element_layout_column _id="31" ][cs_element_layout_grid _id="32" ][cs_element_layout_cell _id="33" ][cs_element_text _id="34" ][cs_content_seo]Planlægning(Step 0-3) Her leveres de bidrag som aftales med bæredygtighedslederen ift. registrering og forundersøgelser i step 1, udvikling af visioner og prioritering af bæredygtigheden i step 2 og udvikling af målsætning og målbare kriterier og score for bæredygtigheden, i step 3.\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="35" ][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="36" ][cs_element_layout_grid_2 _id="37" ][cs_element_layout_cell_2 _id="38" ][cs_element_text _id="39" ][cs_content_seo]Initiativfasen\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="40" ][cs_element_text _id="41" ][cs_content_seo]STEP 0[/cs_content_seo][cs_element_text _id="42" ][cs_content_seo]STEP 1[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="43" ][cs_element_text _id="44" ][cs_content_seo]Projektforberedelse vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id="45" ][cs_content_seo]Bæredygtighedsprofil\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][/cs_element_layout_grid_2][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="46" ][cs_element_layout_grid_2 _id="47" ][cs_element_layout_cell_2 _id="48" ][cs_element_text _id="49" ][cs_content_seo]Programfasen\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="50" ][cs_element_text _id="51" ][cs_content_seo]STEP 2[/cs_content_seo][cs_element_text _id="52" ][cs_content_seo]STEP 3[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="53" ][cs_element_text _id="54" ][cs_content_seo]Bæredygtighedsvision\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id="55" ][cs_content_seo]Bæredygtighedsplan\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][/cs_element_layout_grid_2][/cs_element_layout_cell][/cs_element_layout_grid][cs_element_line _id="56" ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id="57" ][cs_element_layout_row _id="58" ][cs_element_layout_column _id="59" ][cs_element_layout_grid _id="60" ][cs_element_layout_cell _id="61" ][cs_element_text _id="62" ][cs_content_seo]Anlæg(Step 4-11) Her leveres de bidrag til valg af design og virkemidler via variant sammenligninger, som indgår i aftalen for det enkelte step. Beregninger og dokumentation leveres iht. aftaler og eventuelle afvigelser fra fastsatte kriterier begrundes og aftale omkring eventuelle konsekvenser forhandles med bæredygtighedslederen. \n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="63" ][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="64" ][cs_element_layout_grid_2 _id="65" ][cs_element_layout_cell_2 _id="66" ][cs_element_text _id="67" ][cs_content_seo]Forslagfasen\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="68" ][cs_element_text _id="69" ][cs_content_seo]STEP 4[/cs_content_seo][cs_element_text _id="70" ][cs_content_seo]STEP 5[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="71" ][cs_element_text _id="72" ][cs_content_seo]Dispositionsforslag vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id="73" ][cs_content_seo]Projektforslag vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][/cs_element_layout_grid_2][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="74" ][cs_element_layout_grid_2 _id="75" ][cs_element_layout_cell_2 _id="76" ][cs_element_text _id="77" ][cs_content_seo]Projekteringsfasen\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="78" ][cs_element_text _id="79" ][cs_content_seo]STEP 6[/cs_content_seo][cs_element_text _id="80" ][cs_content_seo]STEP 7[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="81" ][cs_element_text _id="82" ][cs_content_seo]Myndighedsprojekt vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id="83" ][cs_content_seo]Udbudsprojekt vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][/cs_element_layout_grid_2][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="84" ][cs_element_layout_grid_2 _id="85" ][cs_element_layout_cell_2 _id="86" ][cs_element_text _id="87" ][cs_content_seo]Udbudsfasen\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="88" ][cs_element_text _id="89" ][cs_content_seo]STEP 8[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="90" ][cs_element_text _id="91" ][cs_content_seo]Udbud vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][/cs_element_layout_grid_2][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="92" ][cs_element_layout_grid_2 _id="93" ][cs_element_layout_cell_2 _id="94" ][cs_element_text _id="95" ][cs_content_seo]Udførelsesfasen\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="96" ][cs_element_text _id="97" ][cs_content_seo]STEP 9[/cs_content_seo][cs_element_text _id="98" ][cs_content_seo]STEP 10[/cs_content_seo][cs_element_text _id="99" ][cs_content_seo]STEP 11[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="100" ][cs_element_text _id="101" ][cs_content_seo]Udførelsesprojekt vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id="102" ][cs_content_seo]Udførelse vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id="103" ][cs_content_seo]Bæredygtighedsmanual\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][/cs_element_layout_grid_2][/cs_element_layout_cell][/cs_element_layout_grid][cs_element_line _id="104" ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id="105" ][cs_element_layout_row _id="106" ][cs_element_layout_column _id="107" ][cs_element_layout_grid _id="108" ][cs_element_layout_cell _id="109" ][cs_element_text _id="110" ][cs_content_seo]Drift(Step 12-14) Her leveres bidrag til kontrol, beregninger og dokumentation ved 1- års og eventuelt 5-års gennemgang. Ved eventuel udarbejdelse af bæredygtighedsstrategiplan, leveres bidrag iht. aftaler med bæredygtighedslederen. \n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="111" ][/cs_element_layout_cell][cs_element_layout_cell _id="112" ][cs_element_layout_grid_2 _id="113" ][cs_element_layout_cell_2 _id="114" ][cs_element_text _id="115" ][cs_content_seo]Driftsfasen\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="116" ][cs_element_text _id="117" ][cs_content_seo]STEP 12[/cs_content_seo][cs_element_text _id="118" ][cs_content_seo]STEP 13[/cs_content_seo][cs_element_text _id="119" ][cs_content_seo]STEP 14[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][cs_element_layout_cell_2 _id="120" ][cs_element_text _id="121" ][cs_content_seo]Bæredygtigheds-strategiplan\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id="122" ][cs_content_seo]1-års eftersyn vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id="123" ][cs_content_seo]5-års eftersyn vedr. bæredygtighed\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_layout_cell_2][/cs_element_layout_grid_2][/cs_element_layout_cell][/cs_element_layout_grid][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][/cs_content]